0
Loading...
E- Kadastro Uygulaması
Parfa zemin uyumu :   Zemindeki sınır (bina, duvar, çit gib…
4 Dakika Okuma
2022/7 sayılı genelge ile Tecviz Hesabı (excell)
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 2022/7 sayılı Teknik Hatal…
1 Dakika Okuma
Tevhit (Birleştirme) nedir?
Tevhit birleştirme demektir. Yani iki veya daha fazla bir b…
1 Dakika Okuma
Anasayfa  ›  Seo  ›  Seo & Siber Güvenlik

Google'da İlk Sıralara Çıkma Nasıl Olur?

 

Google'da Sitenizi Üst Sıralara Çıkarma Yöntemleri SEO

Sizlere bu konumuzda basit bir anlatımla anlayacağınızı yada yapabileceğinizi düşündüğümüz "Google'da Sitenizi Üst Sıralara Çıkarma" konusuna değinelim dedik. Bu konumuz için bilmeniz gereken bir diğer nokta ise, temel düzeyde web site yapabilen ve yine temel düzeyde HTML bilgisine sahip herkesin kolayca aşağıdaki işlemleri yapabileceği bir seviye ile anlatımı gerçekleştirdik. Maddeler halinde verdiğimiz anlatımımız ile anlayacağınızı düşünüyoruz.

 
Google SEO Eğitimi

Şimdiden umarım faydalı bir doküman olacaktır. Yararlı olması dileği diyerek hemen konumuza geçelim. Google veya diğer arama motorlarında internet kullanıcılarının yaptıkları sorgulamalarda web siteniz ne kadar ön planda olursa, o kadar çok ziyaretçiye ulaşabiliriz. Bu da sitemizin popüleritesini artırarak ve zamanla bilinirliği olan bir marka haline gelecektir. Marka bilinirliği veya sitemize ziyaretçilerin gelmesi kulağa gayet hoş geldiğini biliyoruz. Peki bunun için neler yapmamız gerekir veya arama sonuçlarında ilk sayfalarda yer edinmemiz için ne gibi çalışmalar yapmalıyız?

Sadece aşağıda maddeler halinde verdiğimiz temel bilgi seviyesindeki işlemlere baz almanız elbette yeterli olmayacaktır ama SEO üzerine müthiş bir başlangıç için gayet yeterli bilgilerin olduğuna emin olabilirsiniz. SEO'da zirveye gelmeniz (Sıfırdan İleri Düzeye Kadar SEO Eğitimleri) için sitemizde daha önce konular açmıştık. Parantez içerinde verdiğimiz konuya göz atmanızda yarar vardır. (SEO Dokümanları Eğitimi) Maddeler halinde metriksel olarak sıra sıra dizilmiş halinde olan aşağıdaki bilgiler, SEO için güzel bir başlangıç eğitim seviyesinde olacağını düşünüyor ve bir an önce başlamanız gerekir. İyi bir noktaya bilginizi, seviyenizi getirerek ve bu sektöre girmeye hazırsanız buyurunuz başlangıcı hep birlikte yapalım.

Adım Adım SEO Başlangıç Eğitimleri

  • Web sitemizin içeriği çok önemlidir. İçeriği boş veya sadece resimlerden oluşan web sayfalarının arama motorları gözünde pek bir anlam ifade etmeyecektir. (Çöp Site)
  • Sitelerinizin içeriği kesinlikle özgün olmalıdır. Farklı sitelerden kopyalanan/çalınan veya emek hırsızlığı yaparak sitelerinde içerik sunanlar bilmesi gereken önemli bir nokta; Google tarafından anında fark edilmekte ve bu durumda sıralamamız açısından sizlere olumsuz yansıyacaktır.
  • Sitenizin sayfa yapıları düzgün olmalı yani anlaşılır olmalı,. Gereksiz içeriklerden (kodlama, gereksiz yere aşırı resim kullanımı, flash benzeri hareketli içerikler (gerçi bir çok tarayıcı flash desteğini kaldırdı), özellikle JavaScript in aşırı kullanımı, gibi gibi..) uzak durmaya çalışınız .
  • Doğal Backlinklere özen gösteriniz. Örneğin; özgün içerikleriniz veya kaliteli içerikleriniz sayesinde başka siteler sizleri referans gösterecektir. Backlink kullanımına gayret ediniz.
  • Web sitenizin her bölümünde title etiketi ile ilgili sayfanın başlığını belirtmeye özen gösterin. Yeri gelmişken meta etiketlerin yanı sıra  keyword ve description tanımlamalarını her sayfa için yapmanız sizlere inanılmaz avantaj sağlayacak ve hatta rakiplerinize oranla 3 adım ileride bir seo çalışması içerisinde olduğunu belirtebiliriz.
  • Konu başlıklarının yanı sıra metalar sayfadaki içerik ile ilgili olmalı yani alakalı olmalı. Anahtar kelimelerin doğru kullanımı ve yazmış olduğunuz makalenizin içeriğine uygun bir başlık kullanımı hem ziyaretçilerini hemde arama motorları tarafından artı bir değer kazanacaksınız. Başlıklar çok uzun olmamalı. 
  • Başlıklar için özellikle H1, h2 etiketlerinin önemli olduğunun altını çizerek belirtmek isteriz. Bilmeniz gereken nokta ise, arama motorları h1 etiketleri arasındaki ifadeyi sayfanızın başlığı olarak tanımlar. Aşırı kullanmamaya da özen gösteriyoruz tabi.
  • Sayfalarınıza, sitenizdeki konularınıza yerleştirdiğiniz resimler, fotoğraflar özetle bütün görseller için alt parametresi kullanarak açıklayıcı bilgiler verin. Bilgileri girdiğiniz zaman arama motorları eklediğiniz görseli tanıma imkanı olacak.
  • Sitenizde yer alan sayfaların veya konuların birbirleriyle bağlantılı olmasını sağlayın. Bir arama motoru sayfanızı gezerken tüm sayfalarınızı tarayabilmeli ve sitenizin sitemap haritası muhakkak olmalı. (Örnek: akblog.net/sitemap.xml gibi)
  • SEO Yapamıyorum veya öğrenmek zor diyorsanız Reklam firmaları (Google Ads. Yandex Ads. Akblog Ads gibi.. kurumlar) sizlere SEM hizmetini verdiğini bilmeniz gerekir ve SEM işlemlerinden yararlanarak yine marka haline gelebilirsiniz. Elbette bunun bir maliyeti olacaktır sizlere. 
  • Arama motorlarının sunduğu araçları ve programları kullanmanızı tavsiye ederiz.  Sizlere Tavsiyemiz sitenizi arama motorlarına el ile kaydetmeye çalışmanız. Google veya diğer arama motorları manuel işlem yapan sitelere öncelik vermektedir..

Yararlı olması dileğiyle.

Makala Editörü: Hüseyin AKTAŞ - cahilcuhela.net


Yorum Gönder
Menüler
Tema Seç
Paylaş